U bevindt zich op: Home DSP

DSP

Het Dutch Soil Platform (DSP) is een samenwerking tussen de kennisinstituten Alterra, Deltares, RIVM en TNO met het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), het ministerie van Economische Zaken (EZ), Rijkswaterstaat-Bodem+ en Het Planbureau van de Leefomgeving.

Wat doet het Dutch Soil Platform?

Het DSP is het platform voor de articulatie van beleidsvragen en onderzoeksvragen en voor de afstemming van vraag naar en aanbod van strategische en toegepast beleidsondersteunend onderzoek van bodem (inclusief waterbodem), grondwater en ondergrond in Nederland.

De organisatie van de vraagarticulatie is een continu en cyclisch proces. DSP ondersteunt de formulering van een samenhangende visie op het onderzoek in een brede maatschappelijke context. Een gezamenlijke nationale onderzoekagenda voor bodem en ondergrond is het uitgangspunt.

> De Kennisagenda voor Bodem en Ondergrond

Het Dutch Soil Platform brengt het maatschappelijk belang van de bodem en duurzaam bodemgebruik onder de aandacht van andere werkvelden. Dutch Soil Platform ondersteunt het Kennis en Innovatieprogramma voor bodem en ondergrond (KIBO).


Alterra

Deltares

RIVM

TNO

ministerie van Infrastructuur en Milieu

ministerie van Economische Zaken

Rijkswaterstaat-Bodem+

Planbureau van de Leefomgeving

Communicatie

twitterTwitter : @DSPsoil

Email : DSP@RIVM.nl

Secretaris DSP: Piet Otte

telefoon nr: 0646945285
Zoeken:

Service